Vinatur Natural Wines

Natural Wines

  • Italy
  • podere Pradarolo - Velius Rosso Asciutto

podere Pradarolo - Velius Rosso Asciutto

from 21.00
ITPP13-5.JPG

podere Pradarolo - Velius Rosso Asciutto

from 21.00

A 100% Barbera wine from podere Pradarolo, the estate of Alberto and Claudia Carretti in Emilia Romagna. The Carrettis make wine the old fashioned way, with long macerations and aging periods. Velius is made from mostly Barbera grapes grown in the Parma hills on clay-like soil with a low limestone content, and is bottled after a 90 day maceration and spending 18 months in huge oak barrels without filtration or any additives. The wine is ruby red with a touch of violet, with elegant aromas of dark fruit and is well balanced with elegant and soft tannins. Decant and serve at cellar temperature, 14% Alcohol.

———————

Ein 100% Barbera-Wein von Podere Pradarolo, dem Weingut von Alberto und Claudia Carretti in Emilia Romagna. Die Carrettis machen Wein auf altmodische Weise mit langen Mazerationen und Alterungsphasen. Velius wird hauptsächlich aus Barbera- Trauben hergestellt, die in den Hügeln von Parma auf lehmartigen Böden mit niedrigem Kalksteingehalt angebaut werden. Nach einer 90-tägigen Mazeration wird der Wein in großen Eichenfässern ohne Filterung oder Zusätze abgefüllt. Der Wein ist rubinrot mit einem Hauch von Veilchen, mit eleganten Aromen von dunklen Früchten, ausgewogen mit eleganten und leichten Gerbstoffen. Dekantieren und bei Kellertemperatur servieren, 14% Alkohol.

Vintage:
Quantity:
Add To Cart

A 100% Barbera wine from podere Pradarolo, the estate of Alberto and Claudia Carretti in Emilia Romagna. The Carrettis make wine the old fashioned way, with long macerations and aging periods. Velius is made from mostly Barbera grapes grown in the Parma hills on clay-like soil with a low limestone content, and is bottled after a 90 day maceration and spending 18 months in huge oak barrels without filtration or any additives. The wine is ruby red with a touch of violet, with elegant aromas of dark fruit and is well balanced with elegant and soft tannins. Decant and serve at cellar temperature, 14% Alcohol.

———————

Ein 100% Barbera-Wein von Podere Pradarolo, dem Weingut von Alberto und Claudia Carretti in Emilia Romagna. Die Carrettis machen Wein auf altmodische Weise mit langen Mazerationen und Alterungsphasen. Velius wird hauptsächlich aus Barbera- Trauben hergestellt, die in den Hügeln von Parma auf lehmartigen Böden mit niedrigem Kalksteingehalt angebaut werden. Nach einer 90-tägigen Mazeration wird der Wein in großen Eichenfässern ohne Filterung oder Zusätze abgefüllt. Der Wein ist rubinrot mit einem Hauch von Veilchen, mit eleganten Aromen von dunklen Früchten, ausgewogen mit eleganten und leichten Gerbstoffen. Dekantieren und bei Kellertemperatur servieren, 14% Alkohol.