Vinatur Natural Wines

Natural Wines

La Villana Rosso

20.00
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La Villana 2017.JPG

La Villana Rosso

20.00

Joy Kull tends the vines of her Azienda Agricola, La Villana, on the slopes of the crater lake Lago di Bolsena north of Rome. The autochthonous grapes Joy grows are nurtured by the volcanic soils of the crater at moderate altitude and enjoy ideal sun exposure and dry winds.

A blend of Sangiovese and Montepulciano, destemmed by hand and macerated for a couple of weeks. A red that is “rounder” than usual because the Sangiovese was sourced from Orvieto. You can tell the soils are quite different and resulted in a red that has more body than usual. Still soft and easy to enjoy now. 12.4% Alc.

———————

Joy Kull hegt die Reben ihres Weingutes, La Villana, an den Hängen des Kratersees Lago di Bolsena nördlich von Rom. Die einheimischen Trauben die Joy anbaut werden durch die vulkanischen Böden des Kraters in moderater Höhe genährt und genießen ideale Sonneneinstrahlung und trockenen Wind. Bei diesem Rosso handelt es sich hauptsächlich um Sangiovese mit ein wenig Montepulciano, handverlesen und fermentiert, ohne untergestoßen zu werden und mit nur leichter Remontage (was zu einer essentiellen halbkohlenstoffhaltigen Gärung führt). Er hat Körper und leichte Gerbstoffe, jedoch nicht überheblich, mit einer angenehmen Säure und nur 12% Alkohol.

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Joy Kull tends the vines of her Azienda Agricola, La Villana, on the slopes of the crater lake Lago di Bolsena north of Rome. The autochthonous grapes Joy grows are nurtured by the volcanic soils of the crater at moderate altitude and enjoy ideal sun exposure and dry winds.

A blend of Sangiovese and Montepulciano, destemmed by hand and macerated for a couple of weeks. A red that is “rounder” than usual because the Sangiovese was sourced from Orvieto. You can tell the soils are quite different and resulted in a red that has more body than usual. Still soft and easy to enjoy now. 12.4% Alc.

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Joy Kull hegt die Reben ihres Weingutes, La Villana, an den Hängen des Kratersees Lago di Bolsena nördlich von Rom. Die einheimischen Trauben die Joy anbaut werden durch die vulkanischen Böden des Kraters in moderater Höhe genährt und genießen ideale Sonneneinstrahlung und trockenen Wind. Bei diesem Rosso handelt es sich hauptsächlich um Sangiovese mit ein wenig Montepulciano, handverlesen und fermentiert, ohne untergestoßen zu werden und mit nur leichter Remontage (was zu einer essentiellen halbkohlenstoffhaltigen Gärung führt). Er hat Körper und leichte Gerbstoffe, jedoch nicht überheblich, mit einer angenehmen Säure und nur 12% Alkohol.